Παγγαίο

Θα είμαι υποψήφιος με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα

Ο Φ. Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει πως θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Παγγαίου

«Είμαι από αυτούς που σε κάθε περίπτωση έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι με όποιο εκλογικό σύστημα κι όποτε να γίνουν οι εκλογές, με όποια σχήματα κι αν προκύψουν, ο Αναστασιάδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, με αφορμή το γεγονός ότι ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

«Όντως είχε δημοσιοποιηθεί ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξάγονταν τον Οκτώβριο του 2019, αλλά το θέμα ήταν ότι υπήρχε και αντισυνταγματικότητα σε αυτό το κομμάτι και θεωρώ ότι ήταν ένα έξυπνο τέχνασμα από την κυβέρνηση και τον υπουργό για να μπορέσουν με μια απλή τροπολογία μέσα στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή να αλλάξει η ημερομηνία και να πάμε στις εκλογές την περίοδο που αρχικά είχε προγραμματιστεί για να γίνουν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Πέρα από το θέμα της παραγωγικότητας που έχουμε να αποδείξουμε προς τους συμπολίτες μας,  βρισκόμαστε σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι κρινόμαστε καθημερινά…»

«Δεν αλλάζει κάτι, καθώς εμείς σε κάθε περίπτωση όλη τη θητεία μας, πέρα από το θέμα της παραγωγικότητας που έχουμε να αποδείξουμε προς τους συμπολίτες μας,  βρισκόμαστε σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι κρινόμαστε καθημερινά. Συνεχίζουμε το έργο και την προσπάθειά μας, κρινόμαστε από τους συμπολίτες μας κι έρχονται με το καλό τον Μάιο οι εκλογές, για να δούμε τελικά το ισοζύγιο κατά πόσο θα είναι αρνητικό ή θετικό των συμπολιτών μας. Είμαι από αυτούς που σε κάθε περίπτωση έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι με όποιο εκλογικό σύστημα κι όποτε να γίνουν οι εκλογές με όποια σχήματα κι αν προκύψουν, ο Αναστασιάδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος», συμπλήρωσε σχετικά ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Αν μπούμε στον δεύτερο γύρο με τις συνεργασίες, τις όποιες διαπλοκές προκύψουν, το μόνο που θα δημιουργηθεί είναι πρόβλημα στη διοίκηση και τίποτα περισσότερο»

Σχετικά με τις αλλαγές που θα προκύψουν με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ο δήμαρχος Παγγαίου σχολίασε: «Δεν είναι η απλή αναλογική που ξέρουμε ότι εφαρμόζεται σε όλα τα υπόλοιπα κράτη, αλλά είναι ένα συνονθύλευμα απλής αναλογικής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Θα φέρει προβλήματα και στην διοίκηση, γιατί απλή αναλογική υπάρχει στις υποψηφιότητες και στον πρώτο γύρο, αλλά δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να έχει ο δεύτερος γύρος. Όταν βλέπουμε κυβερνήσεις να διοικούν με 28% και δεν μπορεί ένας δήμαρχος που θα ξεπεράσει το 40% να διοικήσει τον δήμο του, αυτό νομίζω είναι πρόβλημα. Αν μπούμε στον δεύτερο γύρο με τις συνεργασίες, τις όποιες διαπλοκές προκύψουν, το μόνο που θα δημιουργήσει είναι πρόβλημα στη διοίκηση και τίποτα περισσότερο».

«Εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι περιμένουν να δουν το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη», άλλοι με ποια κυβέρνηση θα γίνουν οι εκλογές για να αποφασίσουν αν θα είναι υποψήφιοι ή όχι…»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν η διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο του 2019 κι όχι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους θα φέρει κινητικότητα υποψηφίων δημάρχων στον δήμο Παγγαίου, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Εννοείται ότι θα υπάρξει κινητικότητα. Εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι περιμένουν να δουν το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη», άλλοι με ποια κυβέρνηση θα γίνουν οι εκλογές για να αποφασίσουν αν θα είναι υποψήφιοι ή όχι. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα πάντως με τον «Κλεισθένη» είναι η συμμετοχή λιγότερων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια και δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει το +10% και το +30% που συζητούν, δηλαδή γιατί να απαγορεύουμε να συμμετέχουν σε ένα σχήμα και να τους επιλέξει ή όχι το εκλογικό σώμα; Στην παράταξή μας υπάρχει μεγάλη διάθεση συμπολιτών μας που θέλουν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να επιλέξω. Γιατί να μην υπάρχει δυνατότητα να μετέχουν όσοι γίνεται περισσότεροι;».

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button