Περιφέρεια

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Προσπαθούμε να αφυπνίσουμε την διοίκηση της Περιφέρειας

«Δεν βρισκόμαστε συνεχώς στην επίθεση, ούτε έχουμε κάποια διάθεση να βρισκόμαστε διαρκώς σε μια λογική αντιπαράθεσης με τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οφείλουμε όμως τις περισσότερες φορές να προσπαθούμε να αφυπνίσουμε μια διοίκηση, η οποία δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο της».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. και τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτό της αλλαγής κατηγοριοποίησης της οδού Καβάλας – Δράμας (Ε61) και του χαρακτηρισμού της ως «Εθνική Οδός Δευτερεύοντος Δικτύου».

«Είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ προβληματισμό, πολλή συζήτηση, ένα ζήτημα στο οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όφειλε να το έχει εντοπίσει και αναδείξει…»

«Αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα κι από την άλλη μεριά το θέμα μας είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια λογική, η οποία είναι ότι ο δρόμος που γίνεται, όπως και κάθε υποδομή, πρέπει να ανταποκρίνεται στους υπάρχοντες όρους και να τους συνδυάζει, προκειμένου να υπάρχει ένα όφελος που να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά ως παράγοντας με οφέλη και υπεραξίες για την κοινωνία και την οικονομία. Είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ προβληματισμό, πολλή συζήτηση, ένα ζήτημα στο οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όφειλε να το έχει εντοπίσει και αναδείξει και να έχει θυμίσει στην Εγνατία Οδό να το συμπεριλάβει μέσα στους σχεδιασμούς για την κατασκευή του δρόμου κι όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων να ζητάμε να τροποποιηθούν οι μελέτες, να ζητάμε επιπλέον χρήματα, κινήσεις που θα φέρουν περισσότερες καθυστερήσεις», τόνισε σχετικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Είναι ένα ακόμη ζήτημα που αποδεικνύει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν μπορεί, όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά ούτε καν να εντοπίσει τις ανάγκες που πρέπει να υπηρετήσει…»

«Είναι ένα ακόμη ζήτημα που αποδεικνύει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν μπορεί, όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά ούτε καν να εντοπίσει τις ανάγκες που πρέπει να υπηρετήσει. Αυτό που έχουν ανάγκη οι πολίτες της περιοχής μας. Για τον λόγο αυτό αναγκαζόμαστε να επισημαίνουμε τέτοιες καταστάσεις στην λογική όχι της επίθεση προς τη διοίκηση αλλά να την αφυπνίσουμε, καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί τον ρόλο της ή να τον επιτελέσει. Κι αυτό αφορά τη διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. κεντρικά στην Κομοτηνή, όπως και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητά στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθούν όλες οι πτυχές του θέματος και να γίνει μια προσπάθεια, έστω εκ των υστέρων, να περισωθεί ό,τι περισσότερο είναι δυνατό…

Σχετικά με το θέμα, δελτίο Τύπου εξέδωσε πρόσφατα και η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», του Χριστόδουλου Τοψίδη, στην οποία ανήκει ο κ. Μαρκόπουλος. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι η προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χαρακτήριζε την Ε61 «Καβάλα – Δράμα» ως Εθνική Οδό του πρωτεύοντος δικτύου, ενώ η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθούν όλες οι πτυχές του θέματος και να γίνει μια προσπάθεια, έστω εκ των υστέρων, να περισωθεί ό,τι περισσότερο είναι δυνατό για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως η διοίκηση της Περιφέρειας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πιο είναι το αναπτυξιακό συμφέρον της Περιφέρειας και έτσι αρκούνται είτε στην αλλαγή των λαμπτήρων και στα υπόλοιπα αυτονόητα πράγματα, είτε εκτελούν μόνο ό,τι τους ζητάει η κεντρική εξουσία (τα υπουργεία, η Εγνατία Οδός ΑΕ κοκ) π.χ. την αλλαγή της κατηγορίας του δρόμου», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Σύνθεση».

«Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχει υπάρξει μια καλή ανταπόκριση στο υγειονομικό κομμάτι και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο κ. Μαρκόπουλος σχολίασε την πορεία των υγειονομικών πραγμάτων, αλλά και των επιπτώσεων αυτών στην οικονομία και δη στον τουριστικό τομέα, μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχει υπάρξει μια καλή ανταπόκριση στο υγειονομικό κομμάτι και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα στεφθεί από επιτυχία, γιατί είναι όπως λέμε και μαθηματικά, αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά, να υπάρξει μια επάνοδος σε αυτό που είχαμε όλοι μας συνηθίσει να αποκαλούμε κανονικότητα. Όσον αφορά τη ζημιά που έχει υποστεί η οικονομία, πρέπει να πούμε ότι ακόμη και καλά να πάει φέτος ο τουρισμός, δεν νομίζω ότι μπορούν να καλυφθούν οι απώλειες που έχουμε υποστεί πέρυσι και φέτος. Εκείνο που φαίνεται ότι θα γίνει είναι να μετριαστεί κάπως η ζημιά. Η τουριστική περίοδος στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, πρέπει να αρχίζει Απρίλιο και να τελειώνει Οκτώβριο, για να μπορεί να υπάρξει κερδοφορία και να γίνουν νέες επενδύσεις. Νομίζω ότι πρέπει να κρατάμε την αισιοδοξία μας, έχοντας όμως βαθιά στη σκέψη μας τα δεδομένα που διαχειριζόμαστε, τα οποία δείχνουν ότι δεν θα γίνει τίποτα άλλο πέρα από τη μείωση της ζημιάς που έχουμε υποστεί. Φυσικά θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά η φετινή για όλους τους τομείς γενικότερα, όχι μόνο για τον τουρισμό, στον οποίο αναφερόμαστε επί του παρόντος επειδή βρισκόμαστε στη θερινή και κατ’ επέκταση θερινή περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button