Παγγαίο

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ελευθερούπολη

Εκατοντάδες πολίτες είχανε κατακλύσει από νωρίς την κεντρική οδό της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση

Παρελαση 28ης Οκτωβριου 1940Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες πολίτες είχανε κατακλύσει από νωρίς την κεντρική οδό της Ελευθερούπολης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, συμμετέχοντας έτσι, στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομου, παρουσία των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, μαθητών και κόσμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου από τις τοπικές αρχές, την μαθητιώσα νεολαία, τις οργανώσεις και τα σωματεία. Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ορφέα Ελευθερούπολης, του πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αστεράκια», Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και μιας διμοιρίας Στρατού.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button