«ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ» και ξερό ψωμί!

Σήμερα σας έχω μία έκπληξη αγαπημένοι αδελφικοί φίλοι αναγνώστες και μη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν να υπενθυμίσω ότι χθες έβαλα και την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την 2 Ιουλίου 202, την ίδια μέρα δηλαδή Παρασκευή όπως και η πρώτη. Είμαι καλά αλλιώς πως θα επικοινωνούσα μαζί σας.
Λοιπόν η έκπληξη είναι ότι σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό αλλά με κάτι άλλο. Με την μουσική που παρουσιάζεται τηλεοπτικά με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θυμάμαι από τότε που γεννήθηκα να είδαν τα μάτια μου και να άκουσαν τα αυτιά μου ένα τέτοιο πρωτότυπο μουσικό παράδεισο! Τιτλοφορείται ως «ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ» και ανήκει στο βραδινό πρόγραμμα της ΕΡΤ-1 κάθε Τετάρτη στις 22:00. Είναι δυστυχώς μόνο δίωρη. Δημιουργήθηκε από τον Καβαλιώτη υπερμουσικό Νίκο Πορτοκάλογλου και την πιστή συνεργάτιδα του Ρένα Μόρφη, την πανέμορφη, πολυσύνθετη δημοσιογράφο, τραγουδίστρια και κυρίως έξυπνη γυναίκα.
Συνεργάτες τους μία εκπληκτική ορχήστρα 10 ατόμων που παίζουν ΟΛΑ τα όργανα και κυρίως ΟΛΟΙ είναι και τραγουδιστές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ σε πολλές γλώσσες. Γνώρισα τον Νίκο Πορτοκάλογλου όταν εργαζόμουν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Καβάλας και ξέρω τι αξίζει. Το μόνο που δεν ήξερα ήταν ότι θα πήγαινε τόσο ψηλά και μάλιστα μέσα σε δύσκολους καιρούς (πανδημία, lockdown, κορωνοϊός κλπ).
Το θέμα της εκπομπής είναι ότι διάφοροι μουσικοί και τραγουδιστές καλούν άλλους συναδέλφους των και ξετυλίγουν κουβάρια ιστορίας μέσα από ακούσματα θεϊκά που παίζονται ιδανικά από επιστήμονες του μουσικού χώρου και του τραγουδιού. Δημιουργείται μία πανδαισία με χρήματα και ακούσματα ενώ οι συνεντεύξεις είναι τόσο ουσιώδεις που είναι κάτι το μοναδικό!
Πιστεύω ότι αν ζούσε ο Αθάνατος Στέλιος Καζαντζίδης θα ήταν ευχαρίστως μόνιμο στέλεχος αυτής της εκπομπής και τόσοι άλλοι (Μοσχολιού, Πάνου, Δούκισσα, Διονυσίου, Βάνου, Τόκας, Σπανός κλπ).
Στην τύχη σας είπα τόσα ονόματα και ζητώ συγνώμη όσους δεν θυμήθηκα. Η πρόσφατη εκπομπή ήταν με την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αναστασία Μουτσάτσου και γκεστ-σταρ την Σαββέρια Μαργιόλα. Ήταν κάτι το ασύλληπτο και το μοναδικό.
Μάλιστα θυμήθηκα ότι η πρώτη ήταν και μπασκετμπολίστρια και την αντιμετωπίσαμε με ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν διετέλεσα έφορος στον Αστέρα της πόλης μας. Γενικά πάντως για επίλογο έχω να πω για να μην σας κουράζω άλλο, ότι τέτοια εκπομπή σαν το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ δεν έχω ξαναδεί ποτέ στην τηλεόραση από οποιοδήποτε κανάλι.
Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ-1 και στον φίλο Νίκο Πορτοκάλογλου και στην φίλη Ρένα Μόρφη.
VERITE’ 53 ANEE’