Καβάλα

Καταργούνται στις 29 Ιουνίου οι σχολικές επιτροπές του δήμου Καβάλας

Καταργούνται στις 29 Ιουνίου οι σχολικές επιτροπές του δήμου Καβάλας, καθώς από εκεί και πέρα θα ενσωματωθούν στον δήμο με νέα προτεινόμενη ονομασία, δημοτική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντίστοιχα δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η εντεταλμένη σύμβουλος Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ανθή Χατζηφραντζή.

«Πλέον πέφτει ένα ακόμη βάρος στον δήμο Καβάλας και στις υπηρεσίες του…»

«Θα υπάρξουν κάποιες επιτροπές σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες έχουν πάνω από 100 σχολικές μονάδες. Εμείς έχουμε 84 στο σύνολο, οπότε σε αυτές τις πόλεις που έχουν έστω και 101 σχολικές μονάδες θα διατηρηθούν οι σχολικές επιτροπές. Πλέον πέφτει ένα ακόμη βάρος στον δήμο Καβάλας και στις υπηρεσίες του. Η απόφαση ήταν αυτή και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα από 1.1.24 ενσωματώθηκαν στον δήμο. Τις σχολικές επιτροπές τις άφησαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και τώρα αυτή η στιγμή μπαίνουμε μέσα στον δήμο. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα καθορίζεται και ο κανονισμός λειτουργίας για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Νομικών Προσώπων», ανέφερε σχετικά η κ. Χατζηφραντζή. 

«Θα υπάρχει μία επιτροπή επταμελής που θα είναι άτυπη, δεν θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα…»

«Δεν έχουμε όλα τα νέα για την άσκηση των καθηκόντων μας και τις αρμοδιότητες. Δεν τα έχουμε ακόμη όλα συγκεντρωμένα. Περιμένουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα έρχονται οι κατανομές από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα έρχονται πλέον στη σχολική επιτροπή όπως εμείς κάναμε την κατανομή στους διευθυντές. Θα υπάρχει μία επιτροπή επταμελής που θα είναι άτυπη, δεν θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα. Σε αυτή την επιτροπή θα συζητάμε για τα χρήματα που θα παίρνει το κάθε σχολείο, το οποίο είχε καθοριστεί θα υπάρχουν κάποιες προκαταβολές και όλα τα υπόλοιπα έξοδα τους θα τα αναλαμβάνει ο δήμος. Είτε από αναλώσιμα, είτε καθαριστικά, φωτοτυπικά, θέρμανση κλπ. Οπότε οι διευθυντές θα έχουν ένα μικρό ποσό, το οποίο θα είναι για έκτακτες ανάγκες, γιατί ακόμα δεν τα ξέρουμε αναλυτικά. Θα κάνουμε  και μία ενημέρωση στους διευθυντές από βδομάδα να τους ενημερώσουμε να δούμε και αυτοί τι απορίες έχουν και θα ξανακάνουμε άλλη μία ενημέρωση με τα νεότερα που θα έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι σχολικές επιτροπές λειτουργούσαν πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλοι οι διευθυντές. Μία απόφαση παίρναμε ως διοικητικό και τελείωναν όλες οι δουλειές. Τώρα θα υπάρχει μία περισσότερη δυσκολία και όλα αυτά θα πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε καταληκτικά η κ. Χατζηφραντζή.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button